*ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΑΖΗΛΟΣ*

Δικαιοσύνη για όλους!

Μόνο οι εμπρηστές φταίνε για το θάνατο της εγκύου στη MARFIN;

Τακτική επισκέπτρια του ιστολογίου μας μας έστειλε κείμενο που δημοσιεύεται εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1163959. Ως συντάκτης του φέρεται εργαζόμενος στη Marfin Bank, ο οποίος, με αφετηρία τη φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε 3 υπαλλήλους της τράπεζας, από τους οποίους μια γυναίκα ήταν έγκυος στον 4ο μήνα, καταγγέλλει ότι:

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Marfin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο. ● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά «ή δουλεύεις ή απολύεσαι».

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί. Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ. Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.»

Εκτός από το κείμενο αυτό, μας εντυπωσιάζουν διάφορα σχόλια που ακούμε στα κανάλια σχετικά με την εγκυμοσύνη της νεκρής υπαλλήλου: ξαφνικά προσμετρούν στις απώλειες από τη φωτιά και το αγένητο παιδί της, λέγοντας ότι οι νεκροί δεν είναι 3 αλλά 4, λόγω του εμβρύου! Πολύ ενδιαφέρουσα θέση για κανάλια που συνήθως «κάνουν την πάπια» για το τεράστιο θέμα των αμβλώσεων, και όποτε κάνουν κάποιο σχετικό αφιέρωμα φροντίζουν να πετάξουν και κάποια σπόντα ότι «μερικές αμβλώσεις χρειάζονται» – αν το παιδάκι είναι π.χ. άρρωστο.

Εκτός όμως από την επιλεκτική ευαισθησία των καναλιών σχετικά με τη ζωή των εμβρύων, τα ερωτήματα που γεννά αυτό το κείμενο παραμένουν:

• Είναι αλήθεια, ότι ένα κτίριο τόσο κεντρικό δεν είχε επίσημη άδεια λειτουργίας από την Πυροσβεστική, ούτε επαρκή πυρασφάλεια και πυροπροστασία, και παρόλα αυτά η Τράπεζα δεν προετοίμασε ποτέ τους εργαζόμενους για τέτοιες καταστάσεις κινδύνου για να κάνει οικονομία; Λες και είναι κανένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κοιτάει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι;

• Είναι αλήθεια ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι (όπως δείχνει το κείμενο) είχαν ξεκάθαρα απειληθεί με απόλυση αν δεν προσέρχονταν στην εργασία τους στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τη συγκεκριμένη μέρα;

• Είναι αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι από το πρωί ζητούσαν να φύγουν, κι αντί να τους αφήσουν να φύγουν τους κλείδωσαν μέσα και μπλοκάρισαν το Ίντερνετ;

• Αν τα παραπάνω είναι αλήθεια: με δεδομένο ότι πάντα σε καταστάσεις όπου πολίτες διαδηλώνουν με ένταση για τους Χ ή Ψ λόγους σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας επεισόδια επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα του οποιουδήποτε, τα οποία προκαλούν φόβο, και ότι ο έντονος φόβος και ταραχή είναι γνωστό ότι προκαλεί αποβολές, δεν μπορούσε να υπάρξει μέριμνα ΕΙΔΙΚΑ για την εγκυμονούσα εργαζόμενη; Δηλαδή να μην απολυθεί η συγκεκριμένη αν δεν προσερχόταν στην εργασία, αλλά να της δινόταν άδεια τις ημέρες που προβλέπονταν επεισόδια; Ή έστω, να της επιτρεπόταν να φύγει από το πρωί, αντί να την κλειδώσουν μέσα στο κτίριο, που έγινε τελικά ο τάφος ο δικός της και του παιδιού της;

• Ακούμε στην τηλεόραση τον πρωθυπουργό να μιλάει για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τιμωρία των υπευθύνων. Αλήθεια, ένας τέτοιος κατάφωρος εργοδοτικός εκβιασμός σε βάρος μιας εγκύου εργαζόμενης δεν είναι τρομοκρατία, και δεν χρειάζεται να παταχθεί;

Αν τα όσα κατήγγειλε ο φερόμενος ως εργαζόμενος είναι αλήθεια και απλά οι υπεύθυνοι της τράπεζας αδιαφόρησαν για την ειδική κατάσταση όπου βρίσκεται μια έγκυος γυναίκα, τότε ναι, ευθύνονται για τους δυο αυτούς θανάτους της μητέρας και του παιδιού, ακόμα περισσότερο απ’ ότι ευθύνονται για τους θανάτους των υπόλοιπων υπαλλήλων. Ευθύνονται για τους θανάτους όπως και οι εμπρηστές, οι οποίοι, παρότι είναι καταδικαστέοι, ίσως να μην γνώριζαν και να μην προέβλεψαν τις τραγικές συνέπειες των ενεργειών τους: ενώ οι υπεύθυνοι της τράπεζας γνώριζαν πολύ καλά και τις απαράδεκτες συνθήκες ασφαλείας που επικρατούσαν στο κτίριο, και την εγκυμοσύνη της υπαλλήλου, και ωστόσο δεν φρόντισαν να προστατέψουν εκείνη και το παιδί της από τους κινδύνους που ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτοί και προβλέψιμοι αυτή τη φοβερή ημέρα. Και πρέπει αυτοί οι εγκληματίες «υπεύθυνοι» να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον άλλους τέτοιους τραγικούς θανάτους.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

18 responses to “Μόνο οι εμπρηστές φταίνε για το θάνατο της εγκύου στη MARFIN;

  1. Pingback: Μόνο οι εμπρηστές φταίνε για το θάνατο της εγκύου στη MARFIN; - School Problems

  2. Elena 7 Μαΐου, 2010 στο 02:32

    ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΤΟΕ

    «Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ, απαιτούν να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

    Οι αιτίες, που στοίχησαν τη ζωή στους τρεις εργαζόμενους στο κατάστημα της οδού Σταδίου της MARFIN EGNATIA BANK, πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

    Η ΟΤΟΕ έχοντας έννομο συμφέρον ως κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων, θα παρακολουθήσει την πορεία των ερευνών και θα στραφεί κατά όλων των υπευθύνων.

    Η ΟΤΟΕ καταδικάζει για μια ακόμα φορά τη δολοφονική επίθεση που αφαίρεσε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους και όσους την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν, οι οποίοι πρέπει άμεσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

    Όμως, είναι προφανές, ότι το τραγικό γεγονός δεν ήταν ατύχημα, ούτε αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής.

    Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, το κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας δε διέθετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων και των συναλλασσόμενων πολιτών.

    o Δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων.

    o Δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών.

    o Δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος – για άγνωστους λόγους – ήταν κλειδωμένη.

    o Δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών.

    Όμως εκτός από τα παραπάνω, που αποτελούν τις στοιχειώδεις και προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις ασφάλειας, η Διοίκηση της Τράπεζας δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας.

    Ειδικότερα δε, όταν πρόκειται για ένα κατάστημα που βρίσκεται στην οδό διέλευσης της πορείας των εργαζομένων, όταν γνώριζε – όπως άλλωστε γνωρίζουν όλες οι Τράπεζες – ότι τα καταστήματα των Τραπεζών της οδού Σταδίου είναι μόνιμοι στόχοι ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές εργαζόμενους και το περιεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

    Η ΟΤΟΕ ζήτησε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να απαιτήσει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις Τράπεζες και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

    Παράλληλα, θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και καταλογισμός των ευθυνών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μην επαναληφθούν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοια θλιβερά γεγονότα στο μέλλον».

  3. Expaganus 7 Μαΐου, 2010 στο 20:31

    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_5207.html

    To έρημο το διατηρητέο κτίριο της marfin στο Σύνταγμα δεν θα έπρεπε να είναι τράπεζα γιατί πολύ απλά όπως το λέει και η λέξη είναι διατηρητέο!
    Καμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει …

    στο κτίριο και άρα ούτε τοίχος μπορεί να γίνει ούτε έξοδος κινδύνου. Γιατί λοιπόν επέτρεψαν να γίνει τράπεζα που φιλοξενεί καθημερινά πολύ κόσμο και υπαλλήλους;

    • admin 7 Μαΐου, 2010 στο 20:39

      Το ερώτημα είναι γιατί όλα αυτά δεν ακούγονται από τα δελτία ειδήσεων, παρά λένε μόνο για τις ευθύνες των εμπρηστών; Στην τελική οι εμπρηστές δεν γνωρίζουμε αν είχαν σκοπό να κάψουν ανθρώπους! Το πιθανότερο είναι ότι ήθελαν να κάνουν ζημιά στη συγκεκριμένη τράπεζα και δεν γνώριζαν ότι είναι μέσα άνθρωποι, αφού μάλιστα και η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη. οι κακούργοι που κλείδωσαν τους εργαζόμενους σε ένα κτίριο χωρίς έξοδο κινδύνου και πυρασφάλεια, σε μέρα γενικής απεργίας που αναμένονταν ταραχές, δεν θίγονται πουθενά! Και να σκεφτεί κανείς ότι η έγκυος εργαζόταν πάνω από 10 χρόνια στην τράπεζα… Κι ωστόσο καμία μέριμνα δεν υπήρξε για μια υπάλληλο που όχι μόνο ήταν έγκυος αλλά είχε φάει τη ζωή της εκεί μέσα!
      ΑΙΣΧΟΣ!!!

  4. WOM 7 Μαΐου, 2010 στο 21:23

    …Δεν ξέρω αν έχετε δει την ταινία του Μαϊκλ Μουρ (καπιταλισμός, μια ιστορία αγάπης) . Είναι νέα(;) «μοδα» να ασφαλίζουν τους υπαλληλους τους μεγαλες εταιρείες (τράπεζες. πολυεθνικές κτλ) και αν αυτοί πεθάνουν να εισπράττουν τεραστια ποσά. Δεν ξέρω αν αυτό το σύστημα το εφαρμόζουν πλέον και στην Ελλάδα…

  5. admin 7 Μαΐου, 2010 στο 21:39

    Ούτε εμείς το ξέρουμε, αλλά φαίνονται τόσο αδηφάγες οι εταιρείες αυτές που δεν τό ‘χουν σε τίποτα να το κάνουν! Ο εργαζόμενος γι’ αυτές φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι άνθρωπος με αξία και δικαιώματα, αλλά μια πηγή κέρδους και μόνο…

  6. ALEX ALEXIOU 8 Μαΐου, 2010 στο 01:30

    TI LETE RE?
    OI MOLOTWF DEN EVALAN TH FWTIA?
    EMPRHSMOS DEN HTAN?
    AN DEN KAIGOTAN TO KTIRIO THA TOYS SKOTWNAN APO ASFYKSIA H OXI OI VRWMOSYN-ANTARSIES?
    ELEOS PIA ME TON PARALOGISMO SAS KAI TA PSEMATA SAS.
    MHN YPOTIMATE THN NOHMOSYNH TOU KOSMOU KAI KANETE LOGOPAIGNIA KAI AHDIES.
    SEVASTHETE TOUS NEKROYS RE LAMOGIA….

    • admin 8 Μαΐου, 2010 στο 13:05

      @ALEX ALEXIOU, μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά ούτε το άρθρο ούτε καν τον τίτλο. Ο τίτλος που δεν πρόσεξες είναι: «Μόνο οι εμπρηστές φταίνε για το θάνατο της εγκύου στη MARFIN;» Φυσικά και ΔΕΝ είπαμε ότι οι εμπρηστές ΔΕΝ φταίνε. Είναι όμως ψέμα και μισή αλήθεια να ισχυρίζεται κανείς ότι ΜΟΝΟ οι εμπρηστές φταίνε.
      Από πού κι ως πού λέμε ψέματα; Οι εργαζόμενοι της ΜΑΡΦΙΝ το είπαν απερίφραστα αυτό που εμείς επαναλαμβάνουμε, και η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ το επιβεβαιώνει πανηγυρικά. Από πού κι ως πού υπάρχει παραλογισμός; ΑΝ το κτίριο καιγόταν ενώ υπήρχε επαρκής ασφάλεια, πυροπροστασία, έξοδος κινδύνου πιθανότατα δεν θα είχε πεθάνει κανείς! Αν οι άνθρωποι είχαν αφεθεί να απεργήσουν δεν θα ήταν κανείς εκεί για να πεθάνει! Αν στην έγκυο είχε δοθεί ειδική άδεια λόγω της κατάστασής της τώρα θα ζούσε! «Αηδίες» σου φαίνεται το ότι καταδικάζουμε την ενέργεια της διοίκησης της τράπεζας να απειλήσει με απόλυση όποιον απεργούσε σε ημέρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, και να κλειδώσει τους υπαλλήλους της σαν ζώα στο μαντρί σε ένα κτίριο χωρίς πυροπροστασία και έξοδο κινδύνου; Εσύ δηλαδή συμφωνείς μ’ αυτό;
      Αν ναι φίλε τότε εσύ είσαι ο παράλογος, αυτός που λέει αηδίες, και που δε σέβεται τους νεκρούς και τη νοημοσύνη του κόσμου!
      Σου επιστρέφουμε και το χαρακτηρισμό «ΛΑΜΟΓΙΟ» που θα έπρεπε να τον ρίξεις στον υποκριτή Βγενόπουλο όχι σ’ εμάς.

  7. Antonis 8 Μαΐου, 2010 στο 13:49

    Το χτύπημα στην τράπεζα μάλλον ήταν προβοκάτσια: Ας αφήσει ο «ALEX ALEXIOU» τις κατηγορίες για «VRWMOSYN-ANTARSIES»! Τους είδε να βάζουνε φωτιά και ξέρει;

    http://resaltomag.blogspot.com/2010/05/blog-post_3772.html

    Η δαιμονοποίηση του Βγενόπουλου είναι εκ του πονηρού: Δαιμονοποίηση που λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους άλλους «εγκληματίες» του καθεστώτος.

    Τέτοιες υστερικές επιθέσεις που εστιάζουν μόνο στο Βγενόπουλο εμπεριέχουν το στοιχείο της απάτης, της συνειδητής απάτης, όταν γίνονται από κάποιους που σιωπούν σκανδαλωδώς πάνω σε όλα τα τρομακτικά και εφιαλτικά που ζούμε σήμερα, και ξαφνικά «ξύπνησαν» και «ευαισθητοποιήθηκαν» από το «έγκλημα» του Βγενόπουλου…

    Τέτοια μονομερή ουρλιαχτά και αναθέματα, στο συγκεκριμένο έγκλημα της τράπεζας συγκαλύπτουν:

    α). Τον κεντρικό παραγωγό και σκηνοθέτη των εγκλημάτων της προβοκάτσιας: Κράτος, παρακράτος και μυστικές υπηρεσίες.

    β). Το οικονομικό και πολιτικό «σώμα» που τρέφει αυτούς τους εγκληματικούς μηχανισμούς του προβοκατόρικου γκανγκστερισμού, τους σπόνσορες αυτών των εγκλημάτων.

    γ). Τους στόχους αυτών των εγκλημάτων:

    Ο κεντρικός: Τρομοκράτηση της κοινωνίας, συκοφάντηση και χειραγώγηση των Κινημάτων και της λαϊκής οργής.

    Ο ειδικός: Τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται πίσω από αυτές τις δολοφονικές και μαφιόζικες προβοκάτσιες.

    δ). Τέλος επικαλύπτουν και αποκρύπτουν το λυσσαλέο ανταγωνισμό μεταξύ των «αρπακτικών», ανταγωνισμός που διαπερνάει όλο το πολιτικό εποικοδόμημα.

    Συγκαλύπτουν, με άλλα λόγια: ότι μεταξύ των «νταβάδων» κάθε ποικιλίας και χρώματος έχει ξεσπάσει ένας άγριος, εξοντωτικός και ανηλεής πόλεμος συμφερόντων και επικράτησης.

    Όταν, συνεπώς, επικεντρώνουμε μόνο στον ένα «νταβά» και μάλιστα τον δαιμονοποιούμε, τότε, συνειδητά ή μη, είμαστε με τους άλλους «νταβάδες».

    Το κτύπημα της τράπεζας του Βγενόπουλου μέσα σε αυτόν τον πόλεμο των «νταβάδων» και των «μαφιόζων» εντάσσεται.

    Και αυτό είναι ανεπίτρεπτο, αν όχι δόλιο, να το αποκρύπτουμε πίσω από υστερικούς αναθεματισμούς, απλώς και μόνο εναντίον του ανερχόμενου πολιτικού «νταβά».

    Χάνουμε έτσι το δάσος πίσω από το δέντρο ή είμαστε ενεργούμενα διαπλοκών με τους παλιούς «νταβάδες».

    Η επιλογή της τράπεζας, από τους μηχανισμούς προβοκάτσιας, δεν ήταν τυχαία.

    Επιλέχτηκε αυτή ως στόχος ανάμεσα σε άλλες τράπεζες που ήταν δίπλα πολύ πιο εύκολα προσβάσιμες στα κτυπήματα.

    Μια τράπεζα σε κτίριο διατηρητέο!!!

    Ήταν ένα κτύπημα συνειδητά επιλεγμένο από τους παρακρατικούς μηχανισμούς, με καθαρό στόχο να πλήξει τον αντίπαλο ανταγωνιστή ο οποίος προβάλλει με ηγετικό πολιτικό προφίλ, ο οποίος έχει μπει στο πολιτικό παιχνίδι ορμητικά και το κυριότερο, με «αξιοπιστία» και «πειθώ» που δεν έχουν οι επαγγελματίες πολιτικοί.

    Είναι τέτοια η πολιτική σήψη και τόση η αηδία εναντίον των πολιτικών που διαμορφώνει μια τάση μέσα στους νέους «νταβάδες» για άμεση δημιουργία ενός πολιτικού φορέα επιχειρηματιών…

    Αυτό οξύνει τους ανταγωνισμούς και τον πόλεμο μεταξύ των νέων και παλιών «νταβάδων»…

    Και όλοι είναι αδίσταχτοι στα μέσα που χρησιμοποιούν…

    Το δικό μας πρόβλημα δεν είναι να διαλέξουμε «νταβά»…

    Το δικό μας έργο είναι να ξεσκεπάζουμε όλων των ειδών τους «νταβάδες».

    Όσοι, όμως «αθωώνουν» τον Βγενόπουλο καθώς και οι άλλοι που τον αναθεματίζουν, έχουν διαλέξει ήδη «νταβά»…

    • admin 8 Μαΐου, 2010 στο 14:01

      @Antonis, εμείς δεν δαιμονοποιήσαμε κανέναν Βγενόπουλο. Όποιος και να έβαζε τους υπαλλήλους να δουλέψουν σε μέρα γενικής απεργίας σε ένα τέτοιο κτίριο, το ίδιο θα τον κατηγορούσαμε. Και όποιοι και να έκαψαν την τράπεζα – διαδηλωτές, προβοκάτορες ή οτιδήποτε – είναι εμπρηστές, κι αν γνώριζαν ότι υπάρχουν υπάλληλοι μέσα, είναι και δολοφόνοι.
      Τα πράγματα είναι απλά: Ευθύνες έχει η διοίκηση της τράπεζας, οι εμπρηστές, κι ακόμα όσοι έδωσαν άδεια λειτουργίας Τράπεζας σε διατηρητέο κτίριο, στο οποίο δεν επιτρέπεται καμιά μετατροπή ούτε για λόγους σαφαλείας!

  8. Pingback: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ « Somewhere Between the Sacred Silence and Sleep

  9. ασπιωτησ φωτης 9 Μαΐου, 2010 στο 18:28

    κυριοι μου καιτε το σπιτι με εμενα μεσα και γελατε και η ερωτηση ειναι γιατι εγω δεν εχω πυροσβεστηρα? εχω και εγω τισ ευθυνεσ μου αλλα εως εκει .ελεος πια? γιατι δεν το παιρνετε αλλιως. ο βγενοπουλος τους την βγηκε 3 φορες. να μια ευκαιρια για ξεκαθαρισμα λογαριασμων. σας τρομαζει η ιδεα ετσι? νομιζω οτι βασικος υπευθυνος ειναι ο βγενοπουλος απλα γιατι μονο εσεις υποδεικνυετε το σωστο. ευχαριστω

  10. ALEX ALEXIOU 10 Μαΐου, 2010 στο 17:06

    POIOS ERIKSE TIS MOLOTOF KAI EVALE FWTIA???????????

    AYTOI EYTHYNONTAI..TELOS.
    EXETE EMPATHEIA ME TON KATHE VGENOPOULO.
    KASETA TOU TSYPRA KATAPIATE?

  11. Zakula 19 Μαΐου, 2010 στο 13:21

    Kala leei h Omada Agazhlos. Kai oi emprhstes einai dolofonoi kai o Bgenopoulos aftourgos.

  12. giannis 25 Μαΐου, 2010 στο 15:47

    Σιγά καλέ, μην είναι ένοχοι οι εμπρηστές. Αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να εκτελούν εντολές. Θυμάστε τα δύο άτομα που κάηκαν ζωντανά την δεκαετία του 80 στον Κατράτζος όταν κάψανε αυτό το πολυκατάστημα μαζί και το Μινιόν; Μετά από αυτά ξεφύτρωσαν τα μόλ και τα γερμανικά πολυκαταστήματα.

    Όποιος έχει πρόβλημα, να μην ζητά δουλειά από τους «κακούς» εργοδότες, να βάλει φράγκα από την τσέπη του, να φτιάξει δικό του μαγαζάκι, και να χαίρεται όταν θα το κλείνουν για την πλάκα τους οι συνδικαλιστές – όλοι τους είναι προνομιούχα κομματικά στελέχη- ή να απολαμβάνει τις φλόγες όταν του το καίνε.

    Η μαρφιν μπήκε στο μάτι πολλών γιατί έκοψε την μάσα των κομματοκοπρόσκυλων αγοράζοντας την Ολυμπιακή και των γερμανικών εταιριών που ήθελαν μετά το αεροδρόμιο να βάλουν χέρι και στον ελληνικό αερομεταφορέα.

    Μας θέλουν με την αναμπουμπούλα και την τρομοκρατία να κάτσουμε φρόνημα με τα κεφάλια κάτω, για να κάνουν τα κέφια τους σε βάρος μας. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

    Και κάτι ακόμα. Όλες οι τράπεζες λειτουργούσαν, άλλες με προσωπικό ασφαλείας, αλλά οι περισσότερες κανονικά. Και επί πλέον οι περισσότερες που βρίσκονται στα κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, Αθήνας, Πειραιά, κλπ. στεγάζονται σε διατηρητέα.

    Να βρεθούν οι πληρωμένοι δολοφόνοι και να τους κάψουμε ζωντανούς.

  13. Ifigeneia 22 Ιουνίου, 2010 στο 13:21

    Kατ’αρχήν εγώ έστειλα το μήνυμα με την καταγγελία εργαζόμενου στη Marfin.

    Γιάννη γράφεις: «Η μαρφιν μπήκε στο μάτι πολλών γιατί έκοψε την μάσα των κομματοκοπρόσκυλων αγοράζοντας την Ολυμπιακή και των γερμανικών εταιριών που ήθελαν μετά το αεροδρόμιο να βάλουν χέρι και στον ελληνικό αερομεταφορέα.»

    Με δυο λόγια δικαιολογείς τη συμπεριφορά του Βγενόπουλο και κάνεις τα στραβά μάτια στο φασιστικό τρόπο αντιμετώπισης των εργαζόμενων επειδή τάχα είναι «εθνικά χρήσιμος»;

    «Μας θέλουν με την αναμπουμπούλα και την τρομοκρατία να κάτσουμε φρόνημα με τα κεφάλια κάτω, για να κάνουν τα κέφια τους σε βάρος μας. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη.»

    Ο Βγενόπουλος είναι κι αυτός ανάμεσα σ’ αυτούς που μας θέλουν με το κεφάλι κάτω και κάνει τα κέφια του σε βάρος μας!

    «Και κάτι ακόμα. Όλες οι τράπεζες λειτουργούσαν, άλλες με προσωπικό ασφαλείας, αλλά οι περισσότερες κανονικά.»

    Για τις υπόλοιπες όμως δεν έγιναν καταγγελίες από εργαζόμενους ότι τους εκβίασαν με απόλυση αν δεν εργάζονταν! Κατάλαβες;

    «Και επί πλέον οι περισσότερες που βρίσκονται στα κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, Αθήνας, Πειραιά, κλπ. στεγάζονται σε διατηρητέα.»

    Προφαν’ως εννοείς ότι στεγάζονται παράνομα όπως και η μαρφιν! Αυτό δικαιώνει το Βγενόπουλο; Μάλλον καταδικάζει το ελληνικό κράτος και την υπηρεσία Πολεοδομίας του!

    Κανένας δεν έχει καταλάβει ότι ξαναγυρίσαμε στον εργασιακό Μεσαίωνα με το αφεντικό να απειλεί με απόλυση όποιον απεργήσει; Οι υπερασπιστές του Βγενόπουλου δεν το βλέπουν αυτό; Ή το βλέπουν και το εγκρίνουν γι’ αυτό δε βγάζουν μιλιά;
    Όποιος έβαλε τη φωτιά έκανε έγκλημα. Με τη διαφορά ότι αυτό το έγκλημα όλοι το καταδικάζουν, ενώ αυτά των αφεντικών τα κουκουλώνουν!

  14. aei 23 Ιουνίου, 2010 στο 01:45

    Εκτός του …Κορκονέα,μήπως φταίει και η κενωνία η κακουργα;
    Και το παρατημενο παιδί μήπως, η η μάνα, η ο φουφουτος;
    Τι αριστερίστικη δικαιολογία για τρισιμισυ θανάτους!
    Τι επαισχυντος σοφιστικός λόγος!
    …παρακράτο,ς κατακράτος, κυπατζηδες, ματατζήδες και καγκεμπίτες και σταζιτες

    Ποσες δικαιολογίες για ένα κοινό ταξικό ανταρσιακό πόλεμο!
    Υποκινούμενο και φτιαχτο, για να λάβει το αλογοκέφαλο ο Βγενόπουλος στο κρεβάτι του….!
    Μονο που το κεφάλι το κλαίνε άλλοι…Απο το Βγενοπουλο!

    Ποση κακή μοιρα χρωστάει αυτή η χώρα στα τα φιδάκια των αχρήστων και τις φωλιές και τους κόρφους που τα κράτησαν ζωντανα!
    Χωρίς συγνωμη, χωρίς αιδώ!

  15. ΞΥΠΝΑΤΕ 26 Ιουνίου, 2010 στο 13:55

    Ο Σπύρος Χατζάρας έχει δείξει στο δελτίο όλη την αλήθεια για τον εμπρησμό. Μπράβοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι και τό χουνε ξανακάνει!

    Συμφωνώ όμως ότι στην έγκυο έπρεπε να έχει δοθεί άδεια εκείνη την ημέρα.

Σχολιάστε