*ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΑΖΗΛΟΣ*

Δικαιοσύνη για όλους!

Γυναίκες θύματα κοινωνικού και θρησκευτικού ρατσισμού

Ξεκινήστε διαβάζοντας αυτή την είδηση , που όπως ξεκινά μοιάζει με παραμύθι (την είδαμε εδώ http://inconue.wordpress.com/2009/07/09/%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%82/ και ότι προέρχεται αυτούσιο από εκείνο το μπλογκ, το έχουμε με πλάγια):

Η Marwa El-Sherbini, 31 ετών, έφτασε στη Γερμανία πριν τρία χρόνια, συνοδεύοντας τον σύζυγό της Ali El-Sherbini, που ολοκλήρωνε τη διδακτορική του διατριβή στη φαρμακολογία, στο Ινστιτούτο Max Planck της Δρέσδης. Η Marwa ήταν φαρμακοποιός και μέλος της εθνικής ομάδας handball της Αιγύπτου. Τις σπουδές του συζύγου χρηματοδοτεί το Αιγυπτιακό κράτος, και η διατριβή επρόκειτο να υποστηριχτεί σε λίγους μήνες. Η μικρή οικογένεια επρόκειτο να επιστρέψει στην Αίγυπτο πριν το τέλος του χρόνου.

Η Μάρουα Αλ-Σερμπίνι.

Η Μάρουα Αλ-Σερμπίνι.

Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα και συνεχίστε στην περίληψη της ιστορίας αυτής, με κάποιες διορθώσεις επί του πρωτοτύπου:
Ένα χρόνο πριν, η Marwa με την κλασική μαντήλα που φορούν οι μουσουλμάνες (και που αν δεν τη φορούν θεωρούνται από τους ομοθρήσκους τους πόρνες κτλ) πήγε το γιο της στην παιδική χαρά. Σε μια κούνια καθόταν ο 28χρονος Alex W., άνεργος Γερμανικής καταγωγής που επαναπατρίστηκε από τη Ρωσία. Η Marwa του ζήτησε να κατέβει από την κούνια, για να ανεβάσει το γιο της. Τότε αυτός την προσέβαλε : ισλαμίστρια, βρωμιάρα, πόρνη, τρομοκράτισσα, και της επιτέθηκε προσπαθώντας να της βγάλει την μαντήλα.
Εκείνη του έκανε μήνυση για ρατσιστική προσβολή και ρατσιστική βία. Ο Alex W. καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, σε πρόστιμο 780 ευρώ. Η ποινή του κρίθηκε μικρή και ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, με την προοπτική μιας ενδεχόμενης φυλάκισης. Πολύ περισσότερο, που ο Alex W. είπε στην απολογία του, πως δεν θα προσέβαλε ποτέ κάποιον, παρά μόνο άν ήταν ίσος του.
Η υπόθεση έφτασε στο εφετείο της Δρέσδης, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009, παρόντος του συζύγου της Ali El-Sherbini και του τρίχρονου πλέον παιδιού της. Την ώρα που κατέθετε η Marwa, έγκυος 3 μηνών στο δεύτερο παιδί τους, ο κατηγορούμενος της επετέθη με στιλέττο και της κατάφερε 18 πλήγματα, από τα οποία και υπέκυψε, μέσα στην αίθουσα του εφετείου. Ο Ali, που έσπευσε σε βοήθειά της, δέχτηκε κι αυτός μια μαχαιριά, και ακόμα χειρότερα, οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να βοηθήσουν (μέσω inerphone, γιατί δεν υπήρχαν αστυνομικοί μέσα στην αίθουσα), θεώρησαν ότι ο Ali ήταν ο επιτιθέμενος (αφού είχε αράβικη φάτσα) και τον πυροβόλησαν. Όταν συνήλθε από το κώμα σε νοσοκομείο της Δρέσδης, έμαθε ότι είχε χάσει τη γυναίκα του και το δεύτερο παιδί του… Το πρώτο παιδί το παρακολουθούσαν ψυχολόγοι.
Ο εισαγγελέας είπε, πως επρόκειτο για μία πράξη ξενόφοβη ίσως, αλλά για μενονωμένο περιστατικό από ανισόρροπο δράστη.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ήρθε η οικογένεια της Marwa να παραλάβει τη σορό της, για να την κηδέψει την Δευτέρα στην Αλεξάνδρεια. Την ίδια μέρα έδινε διαδήλωση στη Δρέσδη, διαδήλωση, που μεταξύ άλλων καταδίκαζε τη σιωπή των γερμανικών και ευρωπαϊκών μηδίων.

Κάποια λίγα για την αιτιολόγηση των κινήτρων του δράστη από εδώ http://inconue.wordpress.com/2009/07/09/%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%82/#comment-1076 (διατηρούμε την αρχική ορθογραφία): «Ο δολοφόνος ήταν από τους ομογενείς που γύρισε στην “πατρίδα”, όμως και εκεί ήταν παρίας, άνεργος και θυμωμένος. Κάτι ξέρουν και οι έλληνες με τους ομογενείς τους και το πρόσφατο περιστατικό με τον αυτόχειρα δολοφόνο στο ρέντη. Στις συγκεκριμένες συνθήκες είτε ήταν εβραία είτε μαύρη, Ινδή, Πακιστανή είτε οτιδήποτε αναγνωρίσιμο από σύμβολα ή χρώμα θα τα άκουγε, δεν νομίζω ότι ήταν η μαντήλα ειδικά. Το ¨αίτημα” της Μαρβα πυροδότησε ποιός ξέρει τι οργή. Την είπε λοιπόν τρομοκράτη και πουτάνα (για το μαντήλι και το φύλο υποθέτω). Τώρα στα κράτη της πρώην αν. γερμανίας είναι πλήθος τα περιστατικά βίας εναντίον ξένων. Εδώ να σκεφτούμε αν μια ξένη στη Αθήνα πήγαινε στην αστυνομία να καταγγείλει παρόμοια συμπεριφορά τι αντιμετώπιση θα είχε στην αστυνομία. Καί επίσης στην Γερμανία αν κανένας στραβοκοίταζε κανένα εβραίο επίσης. Εκεί το δικαστήριο του βάζει πρόστιμο 780€. Και μπροστά στο δικαστήριο της είπε “εσύ δεν έχεις δικαιωμα να ζεις εδώ”! Ο ίδιος κάνει έφεση και την χάνει, το δικαστήριο του βάζει τώρα πρόστιμο 2.800€!! Και τότε γίνεται το κακό, με την απόφαση, φαίνεται ότι τρελάθηκε με την απόφαση, η μουσουλμάνα τώρα, “μες το σπίτι μας” φαίνεται άλλωστε η λύσσα με τις 18 μαχαιριές. Στην Γερμανία δεν υπάρχουν σε τέτοια δικαστήρια αστυνομίες μόνο σε σημαντικές περιπτώσεις. Τώρα μετά το γεγονός λένε να βάλουν αστυνομία. (Και μετά τον φόνο τον απρίλη μέσα στο δικαστήριο από έναν 60χρονο της ετεροθαλούς αδελφής του για κληρονομικά που μετά αυτοκτόνησε … Ασε που οι ομογενείς στην γερμανία (απο τη Ρωσσία και λοιπές τ. ανατολικές χώρες) δεν παίρνουν πλέον αυτόματα υπηκοότητα ενώ τα παιδια των ξένων με μακρόχρονη παραμονή που γεννιούνται εκει από το 2002 παίρνουν αυτόματα υπηκοότητα. (ήρθαν οι μαυροκεφαλοι να διώξουν τα ξανθά δηλαδή ένα πράμα) … Στη Σαξονία ειδικά όπου και η Δρέσδη, πρόσφατα ολόκληρη κωμόπολη κυνήγαγε 8 Ινδούς να τους λιντσάρει. … Ο αστυφύλακας που τελικά επενέβη και -φυσικά δεν θα βάραγε τον άριο- ήταν απέξω ως μάρτυρας σε επόμενη δίκη.»

Διαβάστε και για την απήχηση του θέματος στην Αϊγυπτο:

http://www.tvxs.gr/v16045

Χιλιάδες Αιγύπτιοι βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν αυτή την εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία μιας συμπατριώτισσας τους – εγκύου γυναίκας, η οποία δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε γερμανικό δικαστήριο, από Γερμανό που κατηγορείτο για ρατσιστική εξύβριση εναντίον της. Οι Αιγύπτιοι διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω η Γερμανία».
Δημοσίευση: 15-07-2009 14:13
Η 32χρονη Μάρουα αλ Σερμπίνι, μητέρα ενός 3χρονου παιδιού και τριών μηνών έγκυος, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου την 1η Ιουλίου σε δικαστήριο της Δρέσδης στην Ανατολική Γερμανία από έναν Γερμανό με ρωσική καταγωγή, ενάντια στον οποίο θα κατέθετε, γιατί της είχε επιτεθεί φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.
Ο δολοφόνος μαχαίρωσε επίσης μια φορά και το σύζυγο της άτυχης γυναίκας, τον οποίο στην συνέχεια η αστυνομία πέρασε για το δράστη και τον πυροβόλησε στο πόδι! Ο σύζυγος βρίσκεται στο νοσοκομείο και ξύπνησε από το κώμα στο οποίο είχε πέσει. «Θεώρησαν ότι επειδή δεν ήταν ξανθός, ήταν ο δράστης και τον πυροβόλησαν» δήλωσε ο αδελφός της Μάρουα αλ Σερμπίνι.
Ο δολοφόνος, ονόματι Alex W., κατηγορούταν ότι προσέβαλε την Σερμπίνι, αποκαλώντας της «φανατική», «τρομοκράτισσα» και «γυναίκα του δρόμου» επειδή ήταν μουσουλμάνα, όταν εκείνη του ζήτησε να κάνει χώρο για τον γιο της στις κούνιες σε παιδική χαρά της Δρέσδης, και καλούταν να πληρώσει πρόστιμο 780 ευρώ. Την προηγούμενη Τετάρτη είχε προγραμματιστεί δικαστική ακρόαση για την υπεράσπισή του.
«Ήταν φανερό πως επρόκειτο για ρατσιστική επίθεση ενός φανατικού», δήλωσε ο εισαγγελέας Κρίστιαν Αβενάριους, ο οποίος, επίσης, χαρακτήρισε τον δράστη ως έναν άνθρωπο γεμάτο με μίσος ενάντια στους Μουσουλμάνους.
Η σωρός της αλ Σερμπίνι μεταφέρθηκε στο Κάιρο την Κυριακή, όπου την υποδέχτηκαν συγγενείς της και ο Γερμανός πρέσβης, ενώ στην κηδεία της παρευρέθηκαν μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της Κοπτικής Χριστιανικής Εκκλησίας και άλλοι. Κεντρικός δρόμος στην πατρίδα της θα πάρει το όνομα της ενώ ο Τύπος την αποκαλεί «μάρτυρα της μαντίλας».
Η αλ Σερμπίνι είχε μετακομίσει στην Γερμανία το 2005 μαζί με τον σύζυγό της και γενετικό ερευνητή, Έλγουι Οκάζ. Αρχικά διέμεναν στο Βερολίνο και το 2008 μεταφέρθηκαν στην Δρέσδη, όπου ο Οκάζ βρήκε δουλειά στο Ινστιτούτο Μαξ-Πλανκ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Φαρμάκων κάλεσε σε μποϊκοτάζ των Γερμανικών φαρμάκων – ένεκα του ότι η αλ-Σερμπίνι ήταν φαρμακοποιός.
«Δεν χρειάζεται να είσαι Μουσουλμάνος για να αντιτίθεσαι στην αντιμουσουλμανική συμπεριφορά, όπως δεν χρειάζεται να είσαι Εβραίος για να αντιτίθεσαι στην αντισιμιτική συμπεριφορά», υπογράμμισε ο Στέφαν Κράμερ, Γενικός Γραμματέας του Μουσουλμανικού και Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας. «Πρέπει να συνασπιστούμε όλοι ενάντια σ’ αυτή την απανθρωπιά».
Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Τόμας Στεγκ, δήλωσε πως η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αντέδρασε «πολύ συναισθηματικά» στο περιστατικό, ενώ προσέθεσε ότι «αν υπάρχει ένα ξενοφοβικό, ρατσιστικό υπόβαθρο σε αυτή την υπόθεση, η κυβέρνηση εννοείται πως το καταδικάζει».
Τέλος, ο Σεΐχης Μουχαμάντ Σαγίντ Ταντάουι, ο πιο αξιοσέβαστος κληρικός της Αιγύπτου, αποκάλεσε τον δράστη «δολοφόνο» και την αλ Σερμπίνι «μάρτυρα». Πάντως, συνέστησε ηρεμία, καθώς «πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», και εξέφρασε τις ελπίδες του ότι ο φόνος δεν θα βλάψει τον διάλογο ανάμεσα στη Δύση και το Ισλάμ.»
Να σας κάνουμε και μια μικρή ενημέρωση από το http://www.tvxs.gr/v18959, όπου μαθαίνουμε ότι ο Άλεξ Β. δικαζόταν ακόμα στις 26 Οκτωβρίου και είχε γίνει εισαγγελική πρόταση να καταδικαστεί σε ισόβια: «Οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει μειωμένο καταλογισμό ή πάσχει από κάποια ασθένεια.»
Φρίξατε; Το ίδιο κι εμείς! Πάμε και σε μερικές ακόμα φρικτές ειδήσεις:
Από το http://freemaryamandmarzieh.agazilos.org/2009/09/02/be-a-muslim-again-or-die/comment-page-1/#comment-304: «Δείτε και τι έκανε το 2008 ένας Σαουδάραβας κληρικός της «Επιτροπής για την προώθηση της Αρετής και την παρεμπόδιση της Κακίας» στη λατρεμένη για τους απανταχού ισλαμιστές Σαουδική Αραβία. Η 26χρονη αδελφή του ανακοίνωσε στην οικογένειά της ότι θεωρεί το δρόμο του Χριστού πιο αγνό και πιο άγιο από όλους. Τότε ο αδελφός της μπήκε στο δωμάτιό της, άνοιξε το λάπτοπ της, και βρήκε σημειώσεις της και τη διεύθυνση του χριστιανικού φόρουμ όπου σύχναζε. Μετά από βρισιές και απειλές την κλείδωσε στο δωμάτιό της για τέσσερις ώρες, και σ’ εκείνο το διάστημα εκείνη έγραψε το ποίημα που δημοσιεύεται εδώ σε αραβικά και αγγλικά.
http://www.facetofaceintercultural.com.au/wp-content/uploads/2008/09/fatima-al-mutairis-poem.pdf
Και μετά ο στοργικός αδελφός, επειδή εκείνη δεν αρνιόταν τη νέα πίστη της, της έκοψε τη γλώσσα και την έκαψε ζωντανή…»
Μερικές ακόμα φρικτές ειδήσεις:
http://www.jordantimes.com/?news=15831 (περιληπτικά):
24χρονος στο Αμμάν της Ιορδανίας δολοφόνησε εκ προμελέτης την έγκυο αδελφή του και μετά παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα, δίνοντας και έναν σουγιά ως όπλο του εγκλήματος. Το 29χρονο θύμα δολοφονήθηκε ενώ κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειάς της. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε μπαλτάς λερωμένος με αίμα, και κουζινομάχαιρο, και η αστυνομία πιστεύει ότι κι αυτά χρησιμοποιήθηκαν στο φόνο. Πηγή δήλωσε ότι η νεκρή είχε καυγαδίσει με τον σύζυγό της και τους τελευταίους έξι μήνες ζούσε με την οικογένειά της. Ο δράστης δήλωσε ότι κάποιος του είπε ότι η αδελφή του συμπεριφερόταν ανήθικα, κι έτσι αυτός «μπήκε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν και χωρίς να πει λέξη τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου και μετά της έκοψε το λαιμό για να είναι σίγουρο ότι την είχε σκοτώσει». Οι γιατροί βρήκαν 35 μαχαιριές στο πρόσωπο, το στήθος και το στομάχι της νεκρής, κι ένα βαθύ κόψιμο στο λαιμό της, καθώς και ότι ήταν 20 εβδομάδων έγκυος με αγόρι. Βρήκαν επίσης μώλωπες και σημάδια πάλης, που δείχνουν ότι πριν πεθάνει είχε βασανιστεί. Η 29χρονη είναι το 9ο πρόσωπο που δολοφονήθηκε για λόγους τιμής αυτή τη χρονιά (το 2009) και το 2ο για το μήνα Νοέμβριο.

Δείτε άλλη μια φετινή φρικτή είδηση (12 Αυγούστου 2009) από εδώ: http://www.news.com.au/couriermail/story/0,23739,25918222-5012764,00.html : 41χρονος σκότωσε εκ προμελέτης τη 16χρονη ανιψιά του με πυροβολισμούς, για να «ξεπλύνει την τιμή» της οικογένειας. Αυτό επειδή το κορίτσι είχε βιαστεί το προηγούμενο έτος, και, έχοντας μείνει έγκυος, έφερε δυο μήνες πριν στον κόσμο ένα αγοράκι το οποίο κράτησε η οικογένειά της.

Και τέλος, μια παλιότερη είδηση (13 Μαΐου 2008) από εδώ: http://www.foxnews.com/story/0,2933,355340,00.html?loomia_ow=t0:s0:a16:g12:r1:c0.360163:b25964566:z10
23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε σε… δέκα χρόνια φυλάκιση επειδή πυροβόλησε την αδελφή του επανειλημμένα και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου με 14 μαχαιριές, επειδή ο σύζυγός της παραπονέθηκε ότι εκείνη είχε σχέσεις με άλλον! Αρχικά, το δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε θάνατο, αλλά στη συνέχεια μείωσε την ποινή σε 10 χρόνια για να του δώσει την ευκαιρία να μετανοήσει. Το άρθρο χαρακτηρίζει την ποινή «σκληρή» επειδή μέχρι τώρα όσοι έκαναν «φόνους τιμής» τιμωρούνταν με φυλάκιση 6 μηνών! Και σημειώνει ότι κατά μέσο όρο 20 Ιορδανές ετησίως δολοφονούνται από συγγενείς για «λόγους τιμής».

Αφού πήραμε αρκετή δόση φρίκης, ας κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:

1) Σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες.
2) Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει μια ιδεολογία πίσω από το φόνο τους: Στην πρώτη, ότι «οι κακοί μη Ευρωπαίοι που είναι κατώτεροι από εμάς τους Ευρωπαίους και ντύνονται αλλιώτικα από μας, μας παίρνουν τις δουλειές και βγαίνουν κι από πάνω μέσα στην πατρίδα ΜΑΣ, οπότε πρέπει να τιμωρηθούν». Στη δεύτερη, ότι «όποιος αφήσει το Ισλάμ, σκοτώστε τον». Στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη, ότι όποια γυναίκα «προσβάλλει την τιμή» της οικογένειάς της πρέπει να εκτελείται.
3) Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ένας άντρας αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Για παράδειγμα: Δεν έχουμε αμφιβολία ότι ο πορωμένος ρατσιστής Άλεξ Β., ο οποίος όπως είπαν οι ψυχίατροι είναι μια χαρά στα μυαλά του, όλο και κάποια υποτιμητική κουβέντα θα έλεγε αν συναντούσε στην παιδική χαρά το ίδιο παιδί ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ και όχι με τη μητέρα του. Το δήλωσε εξάλλου, ότι θεωρούσε τους μη-Ευρωπαίους κατώτερους. Αμφιβάλλουμε όμως ότι θα άρχιζε μόνος του τέτοια φασαρία και θα του έκανε επίθεση για να του βγάλει λ.χ. την κελεμπία (αν φορούσε). Μια γυναίκα, λόγω της μικρότερης σωματικής της δύναμης, είναι κατά κανόνα πιο εύκολος στόχος για τέτοιους παλικαράδες. Είναι παρατηρημένο ότι δεν συνηθίζεται να κάνουν ρατσιστές επιθέσεις σε άντρα όταν είναι μόνοι τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις μαζεύονται πολλοί «παλικαράδες» μαζί.
Επίσης, γνωρίζουμε ότι οι αποστάτες από το Ισλάμ είναι σε γενικές γραμμές καταδικασμένοι σε θάνατο ανεξαρτήτως φύλου. Όμως όσο κι αν ψάξαμε στα σχετικά, δεν είδαμε να δολοφονείται κανένας άντρας αποστάτης μέσα σε 4 ώρες, χωρίς να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια να τον μεταπείσουν. Για παράδειγμα ο Αμπντούλ Ραχμάν φυλακίστηκε για αρκετό καιρό στο Αφγανιστάν και τον απειλούσαν με την ποινή του θανάτου. Υπεισέρχεται βέβαια και το στοιχείο της περίφημης «οικογενειακής τιμής» που όλως περιέργως, θίγεται περισσότερο από τις πράξεις των θηλέων μελών μιας οικογένειας: Οι Μαρυάμ Ρόσταμπουρ και Μαρζιέχ Εσμαϊλαμπάντ φυλακίστηκαν για 259 ημέρες για να «απαρνηθούν τον Χριστό», κι αυτό επειδή έπεσαν στα χέρια ενός ισλαμικού κράτους κι όχι ενός ισλαμιστή αδελφού, όπως εκείνου του Σαουδάραβα που θεώρησε – όπως και οι υπόλοιποι αδελφοί στις επόμενες ειδήσεις – ότι έπρεπε στα γρήγορα να ξεπλύνει τη ντροπή της οικογένειας με αίμα.
Όσο για τις υπόλοιπες ιστορίες με τους φόνους τιμής: Εκεί πια είναι να τρελαίνεται κανείς, καθώς οι δράστες δολοφονούν χωρίς να είναι καν σίγουρο ότι ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ κριτήρια το θύμα πραγματικά φταίει: δολοφονούν χωρίς έλεος επειδή κάποιος κάτι τους είπε για το θύμα, επειδή ένας σύζυγος παραπονέθηκε, επειδή ένας βιαστής το βίασε. Οι ίδιες οι εφημερίδες της Ιορδανίας που αναφέρουν αυτές τις ειδήσεις, αναφέρουν και ότι τα θύματα σε φόνους τιμής είναι κατά κανόνα γυναίκες, και ότι η ανθρωποκτονία στις περιπτώσεις αυτές τιμωρείται με εξάμηνη φυλάκιση! Είναι αλήθεια τόσο μικρή η ποινή στην ίδια χώρα, την Ιορδανία, όταν ο φόνος δεν έχει θύμα κάποια γυναίκα και λόγο την «οικογενειακή τιμή»; Όχι, μας απαντούν. Εκεί η ποινή είναι ΘΑΝΑΤΟΣ.

Όσο για τις αντιδράσεις ισλαμικών κύκλων σχετικά με τη στυγνή δολοφονία της Μάρβα αλ-Σερμπίνι, μάλλον δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Αυτοί που για τη δολοφονία μιας μουσουλμάνας από έναν Γερμανό φώναζαν «Θάνατος στη Γερμανία», βγήκαν ποτέ να φωνάξουν «θάνατος στην Ιορδανία» για τις δεκάδες μουσουλμάνες που δολοφονούν άνανδρα οι Ιορδανοί συγγενείς τους κάθε χρόνο; Έκαναν οι Αιγύπτιοι κάποιο μποϊκοτάζ σε προϊόντα από την Ιορδανία, όταν μάλιστα σε μια από τις περιπτώσεις που διαβάσαμε, το θύμα ήταν μια έγκυος Ιορδανή που ο αδελφός της κατέσφαξε επειδή είχε παντρευτεί Αιγύπτιο παρά τη θέληση της οικογένειάς της; Οι δράστες στα περιστατικά εκείνα, που μόνο μεμονωμένα δεν είναι, δεν είναι αλήθεια δολοφόνοι; Τα θύματα δεν είναι μουσουλμάνες; Οι 35 μαχαιριές σε μια μουσουλμάνα, σε συνδυασμό και με ένα κόψιμο λαρυγγιού, μετράνε λιγότερο από τις 18 μαχαιριές; Οι φρικτοί αυτοί φόνοι δείχνουν μήπως ότι οι Ιορδανοί δράστες είναι λιγότερο επικίνδυνοι από τον Γερμανό, ή δείχνουν ότι πιθανότατα θα ξαναέκαναν τα ίδια αν αντιμετώπιζαν και πάλι «ζητήματα τιμής»; Ή επειδή στις περιπτώσεις αυτές οι δολοφόνοι είναι μουσουλμάνοι, και τα θύματα δεν θεωρούνται – σύμφωνα με τα ισλαμικά κριτήρια – αμέμπτου ηθικής, αυτοί οι φόνοι δεν αξίζουν «τζιχάντ» και, σε αντίθεση με τα ισόβια τα οποία προτάθηκαν για τον ρατσιστή δολοφόνο της Μάρβα, έξι μήνες, ή άντε δέκα χρόνια, είναι αρκετοί για να βγει ο δράστης με το κούτελο καθαρό στην κοινωνία;

Τελικά, η υποκρισία σχετικά με έναν φόνο μπορεί να είναι εξίσου φρικτή με τον ίδιο το φόνο μερικές φορές…

Advertisements

17 responses to “Γυναίκες θύματα κοινωνικού και θρησκευτικού ρατσισμού

 1. Elena Νοέμβριος 23, 2009 στο 19:24

  Καλά τι αίσχος είναι αυτό; Αυτός ο Γερμανός θα είναι σίγουρα νεοφασίστας! Στη Γερμανία δεν αστειεύονται μ’ αυτούς, θα φάει ισόβια και θα πει κι ένα τραγούδι!
  Διάβασα και το ποίημα της Φάτιμα Μουταϊρί πολύ συγκινητικό. Ήξερε πως θα τη σκοτώσουν κι όμως παρακαλούσε για τους άλλους…
  Και για όλους αυτούς τους δολοφόνους τι να πω… Για να σκοτώνεις με 35 μαχαιριές πρέπει να είσαι ψυχοπαθής, δεν είναι απλό «έγκλημα τιμής» αυτό… Αν κάποιον τον πιέζει η οικογένεια να «ξεπλύνει τη ντροπή», μπορεί και να σκοτώσει με τρία, άντε τέσσερα χτυπήματα. Αν όπως λέει τη βρήκε κοιμισμένη, γιατί δεν της έκοβε το λαμό μια κι έξω αλλά χρειάστηκε να της καταφέρει 35 χτυπήματα με σουγιά, μπαλτά και κουζινομάχαιρο; Μάλλον η Ιορδανία με το οπισθοδρομικό Ισλάμ και με τους νόμους που έχει είναι η χρυσή ευκαιρία για να εκδηλώσει ο κάθε αν’ώμαλος άντρας τη βλάβη του…

 2. Ifigeneia Νοέμβριος 23, 2009 στο 19:34

  Εδώ που οι κομπλεξικοί δεν μπορούν να σκοτώσουν, περιοριζονται σε ξυλοδαρμούς… Γιατί κάτι μου λέει ότι σε κάποιο άλλο καθεστώς θα έκαναν πολύ περισσότερα;

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=104685

  ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΞΑΝΑ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
  «Νταήδες» αστυνομικοί ξυλοκόπησαν 35χρονη
  Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

  Θύμα χωρίς προηγούμενο ρατσιστικής βίας από δύο αστυνομικούς του γνωστού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονος Αθηνών έπεσε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι η Σ.Α., μια 35χρονη γυναίκα από την Αρμενία, παντρεμένη με γνωστό Ελληνα μουσικό.

  Αυτόπτης μάρτυρας στον ξυλοδαρμό και τη σύλληψή της, το ηλικίας δύο χρόνων παιδί της, το οποίο μάλιστα παρέμενε και αυτό υπό σύλληψη στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Θήρας στην Κυψέλη επί τετράωρο! Εκεί της δηλώθηκε ότι οι δύο αστυνομικοί που τη συνέλαβαν και τη χτύπησαν ανήκουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ επέβαιναν και σε αυτοκίνητο του ίδιου τμήματος με συμβατικές πινακίδες.

  Το γεγονός σημειώθηκε στις 11 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Επτανήσου στην Κυψέλη, όταν η 35χρονη, έχοντας βγει από σουπερμάρκετ της περιοχής, προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο με το καροτσάκι στο οποίο είχε το παιδί της, ενώ κρατούσε και δύο σακούλες με ψώνια. Δυο γυναίκες που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο μαζί με την 35χρονη, σχολίασαν το γεγονός ότι κανένα αυτοκίνητο δεν σταματούσε, αποκαλώντας δυνατά «ζώα» τους οδηγούς των περαστικών αυτοκινήτων.

  Τότε από ένα αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες που σταμάτησε, πετάχτηκαν δυο άνδρες, και απευθυνόμενοι προς τη γυναίκα με το καροτσάκι ζήτησαν εξηγήσεις «γιατί τους είπε ζώα». Η εκφορά των εξηγήσεων «δεν σας είπα εγώ ζώα» προκάλεσαν το ενδιαφέρον των δύο αγνώστων, οι οποίοι τη ρώτησαν «αν είσαι Ρουμάνα», προσθέτοντας «αυτά να πας να τα κάνεις στη χώρα σου». Η 35χρονη, θεωρώντας ότι μιλά με κάποιους απλούς περαστικούς, τους είπε «πως δεν είναι Ρουμάνα, αν και θα μπορούσε να είναι» και πως «είναι Αρμένισσα και αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».

  «Από εκείνη τη στιγμή», λέει η Σ.Α., «άρχισε ένας απίστευτος εφιάλτης. Μου έδειξαν μια ταυτότητα δηλώνοντας αστυνομικοί, μου ζήτησαν τα χαρτιά μου και όταν εγώ τους είπα πως δεν τα έχω μαζί μου, μου είπαν ότι με συλλαμβάνουν. Μια προσπάθεια να πιάσω το καροτσάκι, τη στιγμή που μου έβαζαν χειροπέδες, είχε σαν αποτέλεσμα να πέσω κάτω. Με χτύπησαν γιατί θεώρησαν πως αντιστεκόμουν. Με ποδοπάτησαν και με χτύπησαν όταν προσπάθησα να δω πού είναι το καροτσάκι με το παιδί μου, μου γύρισαν τα χέρια στην πλάτη και τα έδεσαν με χειροπέδες, ενώ κάλεσαν και περιπολικό αυτοκίνητο, το οποίο και ήλθε μισή ώρα μετά και με μετέφερε τόσο εμένα δεμένη πισθάγκωνα όσο και το παιδί μου στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Θήρας. Από εκεί και αφού κάποιος γνωστός μου, που ειδοποιήθηκε, έφερε τα χαρτιά μου, αφέθηκα ελεύθερη με την προτροπή «να ξεχάσω ό,τι συνέβη μια και ήταν αποτέλεσμα της κακιάς ώρας. Ηταν περίπου 3.30 το απόγευμα όταν με άφησαν ελεύθερη. Πήγα στο σπίτι κι άρχισα να παίρνω τηλέφωνο παντού…».

  Οπως λέει η Σ.Α., τηλεφώνησε ακόμη και στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδ,η από το οποίο την παρέπεμψαν στη ΓΑΔΑ. Και με τη ΓΑΔΑ επικοινώνησε απ’ όπου τη ρώτησαν …«τι μπορούν να κάνουν».

  Την περασμένη Παρασκευή το πρωί και μετά την κατάθεση μήνυσης στην οδό Ευελπίδων και την με εντολή του Εισαγγελέα εξέτασή της από ιατροδικαστή, χωρίς φυσικά ποτέ να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης των δύο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, η Σ.Α. επικοινώνησε και με το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. από το οποίο και ζήτησε προστασία. Από εκεί της δηλώθηκε ότι «θα εξετάσουν την καταγγελία της»! *

 3. Ifigeneia Νοέμβριος 23, 2009 στο 19:44

  Και ναι Elena νεοφασίστας θα είναι, υπάρχει μεγάλη αύξηση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια. Θυμήσου και τον «δικό μας» Καζάκο… Και όσο περισσότερο πέφτει το βιοτικό επίπεδο τόσο θα πληθαίνουν αυτά τα τέρατα. Ας όψονται αυτοί που δημιουργούν την ανεργία κι αυτοί που διαδίδουν τις φασιστικές θεωρίες, για να στρέφουν σε λάθος στόχο τον κόσμο. Δεν φταίνε οι μετανάστες που δεν υπάρχουν δουλειές!

 4. Dimitra Νοέμβριος 24, 2009 στο 20:44

  Αυτοί που ξυλοκόπησαν προχθές καθαιρέθηκαν. Ο δολοφόνος της Αιγύπτιας κι αυτός θα τιμωρηθεί παραδειγματικά, αν δεν τιμωρήθηκε κιόλας. Αυτούς τους δολοφόνους για «θέματα τιμής» στις ισλαμικές χώρες ποιος θα τους συμμαζέψει; Και εκτός από αυτούς δε φταίνε και οι άλλοι συγγενείς που μάλλον είναι στο κόλπο, και ο νόμος που τους τιμωρεί με γελοίες ποινές, δίνοντας θάρρος και στους άλλους που θέλουν να κάνουν τα ίδια;

 5. ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑ ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ Δεκέμβριος 4, 2009 στο 20:48

  Πολύ καλά το λες Δήμητρα, ότι και οι άλλοι συγγενείς είναι στο κόλπο. Αυτούς τους δολοφόνους δύσκολα θα τους συμμαζέψει κανείς. Είναι μια τραγική περίπτωση που οφείλεται στο Ισλάμ, που έχει ενσωματώσει τις παραδόσεις των Αράβων. Οι χριστιανοί Άραβες δεν σκοτώνουν την κόρη τους αν κάποιο κάθαρμα τη βιάσει, οι μουσουλμάνοι όμως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το κάνουν, διαφορετικά η οικογένειά τους είναι σαν απόκληρη, Κανένας δεν παντρεύει την κόρη του με τα αδέλφια της «ατιμασμένης», κανείς δεν ζητά να παντρευτεί τις αδελφές της, ούτε βέβαια το ίδιο το θύμα… Σε πολλές περιπτώσεις η ίδια η μάνα σκοτώνει την κόρη και μετά κλαίει πάνω στο πτώμα της. Κι ακόμα χειρότερα: Μερικές φορές ο βιαστής είναι ο ίδιος ο αδελφός της ή κάποιος άλλος συγγενής. Είναι ν’ απορεί κανείς για το τι είδους γουρούνι είναι αυτό που δεν διστάζει να βιάσει την αδελφή του, ξέροντας μάλιστα ότι η ζωή της κινδυνεύει. Σε άλλες περιπτώσεις κουκουλώνουν αυτά τα ενδοοικογενειακά δράματα με παρθενορραφές. Αυτή είναι η κληρονομιά του «προφήτη’ Μουχάμαντ που στο «τέλειο» και «αιώνιο» και «αναλλοίωτο» Κοράνιο, στην αρχή έλεγε να φυλακίζονται οι άπιστες γυναίκες στο σπίτι τους μέχρι να πεθάνουν και μετά πήρε υποτίθεται νέα εντολή από τον αιμοδιψή θεό του, και διέταξε οι παντρεμένες να λιθοβολούνται. Πόσες γυναίκες δεν δολοφόνησε το γουρούνι αυτό, που θεωρείται προφήτης…
  Μερικοί αφελείς μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ρητή εντολή για τους «φόνους τιμής». Δεν υπάρχει όμως και ρητή απαγόρευση! Ο «προφήτης» είχε ζητήσει να μην θάβουν ζωντανά τα κορίτσια, κι άλλαξε το εθιμικό δίκαιο των Αράβων ώστε να φέρει με νόμιμο τρόπο στο κρεβάτι του τη γυναίκα του ίδιου του υιοθετημένου γιου του. Όμως δεν έκανε τον κόπο να πει μια κουβέντα για τα καημένα τα θύματα εγκλημάτων τιμής. Και πολλές που με τη θέλησή τους «ήρθαν σε παράνομη συνουσία» και το ομολόγησαν, και ήταν έγκυες, όρισε να γεννάνε πρώτα (και σε κάποιες περιπτώσεις, να απογαλακτίζουν τα παιδιά) και μετά να λιθοβολούνται.
  Δείτε κι αυτήν εδώ τη φριχτή ιστορία. Την έγραψα και σ’ έναν άλλο βλάκα μουσουλμάνο αλλά δεν βλέπω να ανανήπτει εύκολα…

  http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/bukhari/082.sbt.html

  Volume 8, Book 82, Number 809:

  Narrated Ibn ‘Umar:

  A Jew and a Jewess were brought to Allah’s Apostle on a charge of committing an illegal sexual intercourse. The Prophet asked them. “What is the legal punishment (for this sin) in your Book (Torah)?” They replied, “Our priests have innovated the punishment of blackening the faces with charcoal and Tajbiya.” ‘Abdullah bin Salam said, “O Allah’s Apostle, tell them to bring the Torah.” The Torah was brought, and then one of the Jews put his hand over the Divine Verse of the Rajam (stoning to death) and started reading what preceded and what followed it. On that, Ibn Salam said to the Jew, “Lift up your hand.” Behold! The Divine Verse of the Rajam was under his hand. So Allah’s Apostle ordered that the two (sinners) be stoned to death, and so they were stoned. Ibn ‘Umar added: So both of them were stoned at the Balat and I saw the Jew sheltering the Jewess.

  Το να σε σκοτώνουν κι εσύ να προσπαθείς να προστατέψεις τον άλλον να μη σκοτωθεί, αυτό είναι αγάπη. Πώς και ο “προφήτης” του Ισλάμ δεν διέκρινε την αγάπη που είχε αυτός ο αμαρτωλός, για να τον συγχωρέσει; Γιατί δεν του είπε, όπως έλεγε ο Ιησούς, “πήγαινε και μην ξαναμαρτήσεις πια”; Γιατί πολύ απλά δεν είχε την ικανότητα να διακρίνει τέτοια πράγματα, και να την είχε δεν θα τον ενδιέφερε, αφού ήταν ένα σαδιστικό κάθαρμα που του άρεσε να βασανίζει και να σκοτώνει.

 6. Pingback: Γυναίκες θύματα κοινωνικού και θρησκευτικού ρατσισμού :: Γονείς σε Δράση

 7. Σταύρος βασδέκης Ιανουαρίου 8, 2010 στο 19:02

  Η γυναίκα στον Χριστιανισμό και στο Ισλάμ.

  Ο χαριτόβρυτος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος (προσέξτε παρακάτω την κατινοειδή χροιά της φωνής του, χαρακτηριστική των απεχόντων από τα αφροδίσια) απορεί και εξίσταται για την απαράδεκτη εμφάνιση των γυναικών, στον κόσμο του Ισλάμ, εστιαζόμενος στην μπούργκα, η οποία ελάχιστα διαφέρει από την στολή των ορθόδοξων καλογραιών.
  Επίσης τονίζει την μαυρίλα της ενδυμασίας των γυναικών του Ισλάμ όταν ο ίδιος είναι χαντακωμένος μέσα σ’ αυτή!!!

  Ισλαμιστής απολογητής τον παρατηρεί, μέσα από τις άγιες χριστιανικές γραφές, για την αχαρακτήριστη υποβάθμιση της γυναίκας από τον χριστιανικό κόσμο
  (βλ. ΓΥΝΑΙΚΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΩΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ http://athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=20),
  ισχυριζόμενος ότι η περιβολή των γυναικών στο Ισλάμ είναι επιλογή των ιδίων των γυναικών!!!. Αξιοθαύμαστο τυγχάνει το θράσος του ισλαμιστή απολογητή, ο οποίος παρατηρεί τον μητροπολίτη για την απαγόρευση των χριστιανών να μην επιτρέπουν στις γυναίκες τους να μιλούν μέσα στους ναούς, όταν το Ισλάμ απαγορεύει ακόμα και την είσοδό τους στα τζαμιά!!! Ουσιαστικά δηλαδή ο ισλαμιστής απολογητής ελέγχει τον Μητροπολίτη – μ’ όλο του φυσικά το δίκιο – ότι το Ισλάμ εφαρμόζει στην εντέλεια την χριστιανική διδαχή όσον αφορά στην συμπεριφορά των γυναικών, ενώ ο χριστιανισμός την αθετεί. Πάντως όσα αναφέρει από τις γραφές, για το θέμα της χριστιανικής αντιμετώπισης των γυναικών είναι εντελώς αληθινά πέρα για πέρα.
  Μια ιλαρο-τραγωδική διαπλοκή δυο ανδρών, των οποίων οι θρησκείες ενώ σακάτεψαν την αξιοπρέπεια των γυναικών τους, αποθρασύνονται σαν ανδρο-κατίνες (μην παρασύρεστε από το ντεμέκ ανδροπρεπές ύφος του ισλαμιστή) για να υποστηρίξουν τα εντελώς αντίθετα από όσα καταμαρτυρούν οι γραφές, η ιστορία και οι πράξεις τους μέχρι και σήμερα.
  Πρόκειται ασφαλώς για έναν πλήρη εξευτελισμό, όταν αυτός εκφράζεται από την συμπεριφορά δυο αναξιοπρεπών ανδρών. Όταν ο ένας παρατηρεί τον άλλον για τα ίδια περίπου χάλια που φέρει ακριβώς επάνω του! Όταν προτείνει κανείς στον άλλον να βγάλει από το μάτι του το ξυλαράκι, την στιγμή που ο ίδιος φέρει ολόκληρο παλούκι.
  Η αλήθεια είναι ότι στον χριστιανικό κόσμο η μπούρκα περιορίστηκε στην αμφίεση των καλογραιών, ενώ στον κόσμο του Ισλάμ παραμένει ως το βασικό ντύσιμο όλων σχεδόν των γυναικών. Θα ήταν όμως δίκαιο να υπολογίσουμε ότι ο Ισλαμισμός έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο της ιστορίας έξι αιώνες μετά τον χριστιανισμό. Επομένως, τηρουμένων των χρονικών αναλογιών, είναι πιθανό να περιμένουμε την κατάργηση της μπούρκας στον ισλαμικό κόσμο μετά από μισή χιλιετία.
  Απολαύστε πώς «δυο γαϊδάροι μαλώνανουν σε ξένο αχυρώνα»:

  Τα ντοκουμέντα
  Μέρος 1ο

  Μέρος 2ο

 8. Pingback: Γυναίκες θύματα κοινωνικού και θρησκευτικού ρατσισμού - School Problems

 9. Elena Φεβρουαρίου 3, 2010 στο 16:22

  Ο Ελντίν δεν είναι αυτός που γράφει άρθρα και σας κατηγορεί; Τι χαζομάρες λέει ο άνθρωπος! Τελικά είναι μεγάλος διαστροφέας.

 10. Elena Φεβρουαρίου 3, 2010 στο 16:25

  «Επίσης τονίζει την μαυρίλα της ενδυμασίας των γυναικών του Ισλάμ όταν ο ίδιος είναι χαντακωμένος μέσα σ’ αυτή!!!»

  Στην Ορθοδοξία ο μοναχός και η μοναχή θεωρούνται ότι έχουν πεθάνει για τον κόσμο και ζουν μόνο για το Θεό, γι’ αυτό φοράνε μαύρα. Επιπλέον το επιλέγουν από μόνοι τους! Στο Ισλάμ οι γυναίκες υποχρεώνονται να ντυθούν έτσι και αν δεν το κάνουν τις θεωρούν κακές μουσουλμάνες και ελαφριών ηθών. Βέβαια από κάτω φοράνε άλλα ρούχα κι ένα σωρό καλλυντικά.

 11. Pingback: Φόνοι τιμής και Ισλάμ « Greek Murtadeen: Ελληνες αποστατες απο το Ισλαμ

 12. Άθεος Απρίλιος 2, 2010 στο 14:34

  Πολύ κατατοπιστικά όσα διάβασα.
  Καλή συνέχεια!

 13. Anazitisi Tou Efiktou Ιουλίου 8, 2010 στο 21:09

  Γειά σας, χαίρομαι που σας βρήκα! Δεν ήξερα πως υπάρχουν φεμινίστριες σήμερα! Μου αρέσει το στυλ της γραφής σας κι οι ιδέες σας, η μετριοπάθειά σας κι η αίσθηση του δικαίου που έχετε, κάτι που δεν έχει ο φίλος Βασδέκης, και γράφει πολλές ανακρίβιες, όπως εντόπισε κι η φίλη Ελενα.
  Ακούω σήμερα ακόμα και γυναίκες να κατηγορούν και να γελοιοποούν τον φεμινισμό και απορώ, δεν έχουν στάλα ευγνωμοσύνη για τα αγαθά της ισότητας που απολαμβάνουν, έστω και διαστρευλωμένα, για τις γυναίκες που αγωνίστηκαν γι αυτά; Τέλος πάντων, πολλές φορές κάνω παρεμβάσεις σε φορείς και μπλογκς που με αναστατώνουν με τις αντιλήψεις τους γι αυτά τα θέματα.
  Τώρα πρόσφατα έγραψα στην Δ. Αμνηστία που θεωρεί τις μπούργκες θρησκευτικό σύμβολο, άξιο σεβασμού για να το απαγορεύσουν στην Ευρώπη, αν είναι δυνατόν, μια μεροληπτική και καταδυναστευτική ιδεολογία να θεωρείται θρησκεία! Τι πνευματικό έχει ο οραματισμός «παραδείσων» με κοτόπουλα, πιλάφια, και ουρί για σεξουαλική χρησιμοποίηση, ώστε να στέλνουν τα παιδιά τους στην αυτοκτονία για τέτοια ιδανικά? Ας μη τα σκέφτομαι και σκάω για ειδήσεις περί νόμων των κρατών αυτών για βιασμούς προσηλυτισμού, ή σαν κι αυτή την είδηση:
  http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/07/fifa.html
  Αν θέλετε το αναδημοσιεύετε, κι αν θέλετε ρίξτε μια ματιά και σ’ αυτά τα ευρήματα:
  http://www.foundalis.com/rlg/Islam_kai_eirini.htm
  http://kerkyraikialepou.blogspot.com/2010/07/blog-post_5499.html
  http://www.pare-dose.net/blog/?p=132
  Τουλάχιστον οι χριστιανοί ξεπέρασαν τις ιδέες του Απ. Παύλου και άλλων επισκόπων για τις γυναίκες, την μουσουλμανική υποταγή γιατί να την υποστούμε? Είναι δυνατόν, μέσα στην Ευρώπη να περιμένουμε μερικούς αιώνες ακόμη, όπως διατείνεται ο κ. Βασδέκης, να εκπολιτιστούν? Άσε που απ’ ό,τι καταγράφουν στατιστικές, είναι τόσο φοβικοί, που έχουν τελείως κλειστές και αφοσιωμένες στα πατροπαράδοτά τους κοινωνίες όλα τα χρόνια της μετανάστευσης, μετά τον β΄ παγκόσμιο. Αυτοί δεν πρέπει να σέβονται τις χώρες που τους φιλοξενούν?
  Άκουσα πως ουρούνε στους δρόμους και μπροστά σε γυναίκες και το διαπίστωσα με μια δουλειά που είχα στην Φυλής, δεν μπορούσα να ανασάνω από την μυρωδιά των ούρων! Εκεί δε, είχε ρεπορτάζ η ερτ3 κι έλεγαν, πως πακιστανοί κατέβασαν μια σημαία που έβαλε μια κυριούλα λέγοντας πως «εδώ είναι Πακιστάν»!
  Τέλος όμως, πολλά είπα, το θέμα είναι η γυναίκα, αν και οι γυναίκες πλήττονται κυρίως από τις αναχρονιστικές ιδέες, θρησκείες, κλπ, όλων των εποχών…….

  • admin Ιουλίου 20, 2010 στο 02:53

   @ Αγαπητή Anazitisi Tou Efiktou ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με την ισλαμική μαντήλα, το μαντήλι δηλαδή που καλύπτει τα μαλλιά και αφήνει ελεύθερο το πρόσωπο. Τέτοια μαντήλια φορούσαν οι γυναίκες σε πολλούς πολιτισμούς, και οι γιαγιάδες μας, και δεν έπαθαν τίποτα από αυτό. Όμως η μπούργκα, το ένδυμα δηλαδή που μόνο τα μάτια φαίνονται, είναι ανθυγιεινό και επικίνδυνο για τη γυναίκα που το φοράει, και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αβιταμίνωση καθώς το δέρμα δεν εκτίθεται καθόλου στον ήλιο.
   Οι ειδήσεις είναι όντως ενδιαφέρουσες, και η γελοιογραφία πολύ πετυχημένη. Τη βάζουμε sτο σχόλιο για να τη δουν όλοι όσοι το διαβάσουν!

 14. Νάνσυ Οκτώβριος 3, 2010 στο 00:50

  Πολύ καλά λέτε κυρίες μου. Όλοι με τις γυναίκες τα βάζουν… Παντού οι γυναίκες την πληρώνουν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: