*ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΑΖΗΛΟΣ*

Δικαιοσύνη για όλους!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΩΝΙΑ, ΑΝΤΥ

Πριν από μερικά χρόνια, ο Andy Warhol είχε πει: «στο μέλλον, ο καθένας θα είναι διάσημος για 15 λεπτά». Αυτό το βλέπουμε καθημερινά στην εποχή μας, όπου διάφοροι άνθρωποι χρησιμοποιούνται από τα ΜΜΕ για να γεμίσουν τα τηλεοπτικά παράθυρα, με πρόφαση το ότι γειτνιάζουν με τον τάδε ή δείνα διάσημο – είτε αυτός είναι δολοφόνος, είτε Ολυμπιονίκης.

Τι σκοπό εξυπηρετούν όλα αυτά; Την ενημέρωση; Κατά κανόνα οι διάφοροι εμφανιζόμενοι λένε κοινοτυπίες που δεν προσφέρουν τίποτα στην ενημέρωση, και στην καλύτερη περίπτωση φορτίζουν συναισθηματικά το θέμα.

Σε τι λοιπόν στοχεύει αυτή η «διασημότητα των 15 λεπτών»; Αποκλειστικά και μόνο στο ΘΕΑΜΑ. Το θέαμα, αυτό το «φάτε μάτια ψάρια», για να αντικαταστήσετε αυτά για τα οποία πραγματικά πεινάτε και τα οποία ίσως και να τα φοβάστε: την επαφή με τον πλησίον, την πραγματική επικοινωνία. Τα ΜΜΕ θέλουν να μας χορτάσουν με θέαμα, για να ξεχνάμε τις ελλείψεις και τις παραλείψεις της «κοινωνίας της αφθονίας». Της κοινωνίας που το μόνο που παρέχει άφθονο – κι αυτό όχι σε όλους – είναι όχι ο άρτος, αλλά τα θεάματα… κι αυτά πάλι δεν τα παρέχει με τόση αφθονία, με όση τουλάχιστον παρέχει το ΨΕΜΑ της.

Στην ομάδα μας έχουν γίνει διάφορες κρούσεις για συμμετοχή σε τηλεοπτικά παράθυρα, πάνελς, αλλά και συνεντεύξεις μετά φωτογραφίσεως σε εφημερίδες και περιοδικά. Από τη στιγμή που ανοίξαμε αυτό το στέκι στο Internet, η τοποθέτησή μας σε όλα αυτά είναι ξεκάθαρη: Το πολύ να πούμε κάποια γνώμη τηλεφωνικά, κατόπιν ωρίμου σκέψεως και μόνο αν είμαστε ΟΛΕΣ σύμφωνες. Δεν θέλουμε να γίνουμε φάτσες σε τηλεοπτικά παράθυρα. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥ ANDY WARHOL.

Υπάρχουν βέβαια, κάποιοι άνθρωποι που έχουν λόγο ύπαρξης στα παράθυρα και δεν είναι καθόλου ψώνια! Χαιρόμαστε πολύ που βγαίνουν κι αυτοί και βάζουν κάποια πράγματα στη θέση τους…

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: